Loading...
Πέμπτη 08 Αύγ 2019

Αγαπητοί  συνάδελφοι  κυνηγοί,

        Θα θέλαμε να σας καλοσωρίσουμε και φέτος στο Σύλλογό μας και να σας ευχηθούμε καλή κυνηγετική σεζόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα σας. Επειδή πιστεύουμε ότι ο Σύλλογος είναι το κοινό μας σπίτι, όπου όλοι πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει και επειδή καταλαβαίνουμε ότι ίσως λόγω υποχρεώσεων δεν έχετε τη δυνατότητα όλοι να παρευρίσκεστε στις συναντήσεις μας ,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το έργο  του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Απρίλιο του 2018 που αναλάβαμε έως σήμερα.

       Παραλάβαμε έναν Σύλλογο υγιή και από διοικητικής και από οικονομικής  απόψεως. Έχοντας ως παρακαταθήκη τα προηγούμενα προσπαθήσαμε κι εμείς με τη σειρά μας στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα όχι μόνο να συνεχίσουμε το έργο αυτό, αλλά και να το εξελίξουμε.  Πρώτος στόχος μας ήταν η σωστή διαχείριση των οικονομικών, ώστε να καλύψει ο Σύλλογος τα λειτουργικά του έξοδα συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων(γραφείο και θηροφύλαξη).

      Η έκδοση των αδειών 2018-2019 κύλησε ομαλά με την πρόσληψη 3 ατόμων ως έκτακτο προσωπικό για την  καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Δώσαμε βάρος στη δίωξη της λαθροθηρίας, προσλαμβάνοντας ως εποχιακό θηροφύλακα τον κ. Γκόλφη  για 7 μήνες, ο οποίος μαζί με τον υπάρχοντα θηροφύλακα κ. Παπαναστασίου προσπάθησαν να καλύψουν την μεγάλη έκταση δικαιοδοσίας μας, πράγμα πολύ δύσκολο . Οι θηροφύλακες μας έκαναν  360.000 χιλιόμετρα, 1000 ελέγχους και  15 μηνύσεις( και σε καρτέρι μπεκάτσας και σε νυχτερινή λαθροθηρία). Επίσης πήραμε μέρος σε 10 περιστατικά πυρασφάλειας και πυρόσβεσης. Στα 3 από αυτά ήμασταν ενεργοί δείχνοντας το δρόμο προς τα καίρια σημεία της φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

     Πραγματοποιήσαμε αρκετές δραστηριότητες όπως κοπή πίτας στο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, αποκριάτικο χορό στο κέντρο ΡΟΜΕΟ, δημιουργήσαμε Τράπεζα Τροφίμων πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, τα οποία προσφέραμε στην Κιβωτό της Αγάπης.  Προχωρήσαμε στην επανέκδοση της εφημερίδας του Συλλόγου μας ΑΡΤΕΜΙΣ,  προσπαθώντας  να εμπλουτίσουμε την ύλη της και να βελτιώσουμε την αισθητική της . Με τη συνεργασία των κυνοφιλικών ομίλων Αχαΐας ξεκινήσαμε ενέργειες, ώστε  ένα μεγάλο μέρος του κάμπου των Σουδενών Καλαβρύτων  να δοθεί ως ζώνη εκπαίδευσης. Ο Σύλλογός μας στην προσπάθειά του να αποδείξει εμπράκτως την επιθυμία του για συνεργασία με τους κυνοφιλικούς ομίλους και ιδιαίτερα με την οργανωμένη  κυνοφιλία συνδιοργάνωσε διήμερο  σεμινάριο  και έκθεση μορφολογίας και αναγνώρισης ελληνικών ιχνηλατών με τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, τον ΚΟΑ και τον ΟΕΚΣΑ. Επίσης ήμασταν ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στην Ελλάδα που διοργάνωσε σεμινάριο με κύριο  ομιλητή τον θηραματολόγο του ΥΠΕΚΑ κ. Χρήστο Σώκο  με θέμα το ενδημικό θήραμα λαγό και πέρδικα ,όπου τέθηκαν καίρια ερωτήματα και τρόποι διαχείρισης του θηράματος και υπήρξε ενημέρωση για την εγκατάσταση ξενικού είδους πεδινής πέρδικας ή κολίνου. Με αφορμή το φαινόμενο της Αφρικανικής πανώλης  διοργανώσαμε σεμινάριο με τη συνεργασία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας καλώντας ομάδες κυνηγών αγριόχοιρων της περιοχής μας. Στείλαμε αιτήματα για εκπόνηση μελετών εμπλουτισμού στην Γ΄ΚΟΠ με ορεινή πέρδικα στο όρος Παναχαϊκό για το 2018 -2019 και τον Ερύμανθο για το 2019-2020. Η πρώτη απελευθέρωση 20 ατόμων έγινε τον περασμένο Απρίλιο ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ εκτός καταφυγίου. Στείλαμε αίτημα εκπόνησης μελέτης εμπλουτισμού με 50 άτομα λαγού 2019-2020 και αναμένουμε την έγκριση.   Υλοποιήσαμε επίσης την εγκριθείσα μελέτη απελευθέρωσης φασιανών, τους οποίους προμηθευτήκαμε από το εκτροφείο του Δασαρχείου Πατρών.

     Παράλληλα διαμορφώσαμε  το χώρο μας στην Κρήνη για τη δημιουργία χώρου προσαρμογής  νεαρών κυνηγετικών σκύλων ιχνηλασίας, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία έως τώρα έχοντας μεγάλη ανταπόκριση από φίλους λαγοκυνηγούς Στείλαμε αίτημα  στη Διοίκηση της Γέφυρας Χαριλάου Τρικούπη για μειωμένο τιμολόγιο στα μέλη του Συλλόγου μας κατά την κυνηγετική περίοδο ,που όμως  απαντήθηκε αρνητικά. Επίσης προβήκαμε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ενδιαφερόμενους κτηνιάτρους προκειμένου να μας δώσουν προσφορά για τα μέλη μας ως προς τις υπηρεσίες τους(εμβολιασμοί, τσιπάρισμα),δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση πάλι.

         Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία κάναμε ΔΩΡΕΑ  στην 6η ΕΜΑΚ  ένα gps για χρήση του σε σκύλους –διασώστες.

           Επειδή είμαστε προβληματισμένοι για τη σωστή εκπαίδευση των νέων κυνηγών προτείναμε και εγκρίθηκε από την Γενική μας Συνέλευση να ξεκινήσουν ενέργειες  για τη δημιουργία σκοπευτηρίου στην περιοχή μας. Έχει συσταθεί επιτροπή από σκοπευτές κυνηγούς και μέλη του Δ.Σ. μας για την εύρεση χώρου κατασκευής σκοπευτηρίου. Είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης κατάλληλου χώρου και εύρεσης χορηγών, ώστε να μην επιβαρύνουμε τους κυνηγούς.

        Όλα αυτά προσπαθώντας να διαχειριστούμε σωστά τα έσοδα του Συλλόγου από τις 2750 άδειες περίπου που εκδόθηκαν την περασμένη χρονιά. Και μιλώντας για έσοδα θέλουμε να σας ενημερώσουμε πού πηγαίνουν τα χρήματα της άδειάς σας , ώστε να γνωρίζετε ποιους τροφοδοτούν. Σε κάθε άδεια αναλόγως του είδους(Τοπική, Περιφερειακή ή Γενική) πληρώνεται Τέλος Δημοσίου Υπέρ του Πράσινου Ταμείου(10€,30€ ή 60€ αντίστοιχα), Πάγιο τέλος χαρτοσήμου +ΟΓΑ 18€,Συνδρομή υπέρ ΚΣΕ 45€(αύξηση 5€ από πέρσι),  Συνδρομή υπέρ Γ ΚΟΠ 5€,  Χαρτόσημα συνδρομών περίπου 1€ , ασφάλεια μέλους περίπου 1,50€ , έκτακτη εισφορά  υπέρ Γ ΚΟΠ 8€ για φέτος και για τον Σύλλογο ΜΟΝΟ 15€. Όπως καταλαβαίνετε με αυτά τα 15€ ανά άδεια καλείται ο Σύλλογος να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα και να ασκήσει φιλοθηραματική πολιτική, αφού βάσει Καταστατικού είναι υποχρεωμένος τα μισά να τα δαπανήσει σε φιλοθηραματικές δραστηριότητες. Όμως δεν επαρκούν γι΄αυτό ζητάμε την ενίσχυση με έκτακτη εισφορά 4€ προκειμένου να προσλάβουμε επιπλέον θηροφύλακα.

Πιστεύουμε ότι ένας Σύλλογος είναι ΔΥΝΑΤΟΣ όταν έχει ενεργά μέλη.

Και έχει ενεργά μέλη όταν φροντίζει να παράγει έργο για τα μέλη του.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Με εκτίμηση

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

          ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ                  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση:
Πατρέως 55 - 61, Τ.Κ. 26221, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610 274275
Fax: 2610 225041

Email: kynsylpat@gmail.com

Ώρες Λειτουργίας Γραφείου:

 Δευτέρα-Παρασκευή πρωί 09:00-13:00  ΚΑΙ

 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00-20:30 

© Copyright 2015 - 2021 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Πάτρας.