Loading...
Σάββατο 05 Ιούν 2021
ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ-1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ-1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ
Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαίας και ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Πάτρας με γνώμονα την προάσπιση της οργανωμένης καθαρόαιμης κυνοφιλίας , της καθαρόαιμης ερασιτεχνικής εκτροφής ,καθώς και της ιδιοκτησίας και ευζωίας γενικότερα των σκύλων και των ζώων συντροφιάς διατυπώνουν τις θέσεις τους και δηλώνουν την έντονη διαφωνία τους στα περισσότερα σημεία του νομοσχεδίου με την επωνυμά ΑΡΓΟΣ, όπως αυτό έχει διατυπωθεί στη μορφή που αφέθηκε να διαρεύσει.
Στα περισσότερα σημεία που αναγνώσαμε είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές μιας και επανέρχονται εδάφια παλαιότερων νομοσχεδίων που αποσύρθηκαν εν μία νυκτί λόγω της ανεδαφικότητας και της μη εφαρμοστικότητάς τους. Όπως και τότε , έτσι και τώρα, για τη σύνταξή του δεν έγινε καμία προσπάθεια διαλόγου με τα μέρη στα οποία αφορά. Ούτε οι κτηνίατροι κλήθηκαν, ούτε οι φορείς της οργανωμένης κυνοφιλίας , ούτε και οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ που χρόνια προσπαθούν χωρίς ουσιαστική βοήθεια να διαχειριστούν το πρόβλημα με τα αδέσποτα στη χώρα μας.
Για άλλη μια φορά αναγνώσαμε ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ΜΚΟ και των φιλοζωικών σωματείων που καμία απολύτως επιστημονική κατάρτιση και καμία τεχνογνωσία δε διαθέτουν για να νομιμοποιούνται να εκφέρουν εμπεριστατωμένη άποψη για όλα όσα θίγονται σε αυτό. Είναι σα να έχει συνταχθεί το κείμενο αποκλειστικά από αυτά τα κέντρα και με μόνο γνώμονα την ιδία τους διευκόλυνση και νομιμοποίηση ως προς τις πρακτικές που ακολουθούν μέχρι σήμερα ,την προώθηση των προσωπικών τους ιδεολογιών και την επιβολή των προσωπικών τους απόψεων , καταστρατηγώντας την επιστήμη ,την κοινή λογική , την ευρωπαική νομοθεσία αλλά και την ευζωία των ζώων που διατείνονται πως υπερμάχονται.
Το μόνο θετικό σημείο είναι πως επιτέλους αναγνωρίζεται και παίρνει νομική υπόσταση η έννοια του ερασιτέχνη εκτροφέα και πως απαγορεύεται η διάθεση ή η πώληση ζώων από μη αδειοδοτημένους Έλληνες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες εκτροφείς. Μελανό σημείο του νομοσχεδίου είναι πως πουθενά και προφανώς σκοπίμως , δεν αναφέρεται καν σαν όρος η υπάρχουσα Οργανωμένη Καθαρόαιμη Κυνοφιλία που αποτελεί θεσμό παγκόσμιο και ενεργό και στη χώρα μας, δεν υπάρχει καν σαν όρος ο Γενεαλογικός χάρτης , η Επιλεκτική εκτροφή , οι Ελληνικές γηγενείς φυλές κτλ που θα έπρεπε να καθορίζουν τα όρια της εκτροφής σκύλων στην Ελλάδα.
• Ως προς την Ευρωπαική νομοθεσία περί ζώων, καταφυγίων διακινήσεων και τους λοιπούς τύπους :
Για το κεφάλαιο αυτό έχουν τοποθετηθεί οι εφαρμοστές των νόμων , οι δημόσιοι κτηνίατροι, μέσω των συλλογικών τους οργάνων , οι καθόλα αρμόδιοι να συνεισφέρουν και να έχουν λόγο στο κομμάτι αυτό και δε θα θέλαμε να επεκταθούμε σε αυτό.
Ένα μόνο σημείο στο οποίο οφείλουμε να σταθούμε είναι πως προβλέπεται να διαχειρίζεται κονδύλια και δημόσιο χρήμα μια έμμισθη επιτροπή που στην πλειοψηφία της αποτελείται από ιδιώτες, η οποία θα ασκεί και τον έλεγχο και θα προτείνει και νομοθετικές αλλαγές, κάτι πραγματικά πρωτάκουστο.
• Ως προς τα κτηνιατρικά/ιατρικά θέματα τα οποία ανακύπτουν θα θέλαμε να σταθούμε στα εξής :
Σημείο αναφοράς είναι και το ότι το νομοσχέδιο είναι κυνο-κεντρικό και όσα προβλέπονται έρχονται σε σύγκρουση με το κεφάλαιο γάτα, τη γάτα που κυκλοφορεί στις αυλές και στους κήπους που ο καθένας έχει κατα διαστήματα φροντίσει ή στειρώσει και το ΣΝ καθιστά παράνομη την παροχή ιατρικής φροντίδας σε αυτά τα ζώα από τον κτηνίατρο διότι δε φέρουν τσιπ και δεν έχουν ιδιοκτήτη , ενώ καμία μέριμνα δεν υπάρχει για αυτές στα προγράμματα των δήμων για τα αδέσποτα μιας και αποτελούν μέρος της πανίδας του αστικού ιστού. Παράνομο είναι να εξετάσει και να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες ένας κτηνίατρος σε ένα μη καταγεγραμένο σκύλο είτε ιδιόκτητο , είτε αδέσποτο.
Η οριζόντια επιβολή της στείρωσης των δεσποζόμενων σκύλων ως μέτρο ελέγχου των αδεσπότων είναι άτοπη και εγκληματική. Η στείρωση είναι ιατρική πράξη. Ο μοναδικός αρμόδιος και υπεύθυνος για να αποφασίσει εάν κάποιο ζώο πρέπει ή ενδέικνυται χωρίς κίνδυνο ή αποδεκτό ρίσκο, δεδομένων των εναλλακτικών, να υποβληθεί σε μια τέτοια σοβαρή επέμβαση που απαιτεί γενική αναισθησία είναι μόνον ο κτηνίατρος και απολύτως κανένας άλλος. Είναι ο αρμόδιος επιστήμονας που έχει την πιστοποιημένη γνώση για να αποφασίσει για την έκβαση της υγείας του ασθενή του και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αναγκαίες ιατρικές ενέργειες και πράξεις για τις οποίες ζητά με επιστημονική αιτιολόγηση και τεκμηρίωση την έγκριση και την άδεια του ιδιοκτήτη του ζώου πριν προβεί σε αυτές. Η στείρωση δεν είναι μια αθώα ιατρική πράξη. Μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία του ζώου, ειδικά εάν πραγματοποιηθεί σε νεαρή ηλικία.
Η γραφειοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν στον ιδιώτη κτηνίατρο με την υποχρεωτική ανούσια καταγραφή του παραμικρού συμπτώματος και κάθε αγωγής όπως ένα χάπι αποπαρασίτωσης σε κάθε επίσκεψη του ζώου σε ένα ηλεκτρονικό βιβλιάριο θα μετακυλήσει ένα σημαντικό κόστος στον ιδιοκτήτη που θα χρεωθεί τον επιπλέον χρόνο της γραφειοκρατίας καθιστώντας την ιδιοκτησία σκύλου ένα είδος πολυτελείας για γερά πλέον πορτοφόλια. Επιπλέον σημείο που χρήζει προσοχής είναι το ποιος τελικά θα έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό βιβλιάριο που προβλέπεται για όλα τα ζώα ιδιόκτητα και μη ώστε να διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων του εκάστοτε ιδιοκτήτη.
Ταυτόχρονα προβλέπει την επιβάρυνση των φορολογούμενων πολιτών και των δημοσίων ισολογισμών με τα έξοδα για τη στείρωση, τον εμβολιασμό κτλ των ιδιόκτητων σκύλων πολιτών με εισοδήματα κατω των 10000Ε, της πλειοψηφίας δηλαδή των Ελλήνων στην Ελλάδα του σήμερα. Ο φορολογούμενος πολίτης θα επιβαρυνθεί για να καλυφθούν οι δαπάνες για τα ιδιόκτητα ζώα που προαιρετικά και με προσωπική του επιλογή αναλαμβάνει κάποιος να διατηρεί στην ιδιοκτησία του.
• Άλλα σημαντικά σημεία που οφείλουμε να επισημάνουμε :
Απαγορεύεται η πώληση ζώων από τα pet shop. Ταυτόχρονα όμως δεν απαγορεύεται η εισαγωγή ζώων από το εξωτερικό για εμπορικούς σκοπούς. Το φτηνό λοιπόν κουτάβι που θα περνά τα σύνορα με τα φορτωμένα φορτηγά από τους χονδρέμπορους που τα εισάγουν, θα συνεχίσει να διατίθεται από τους εισαγωγείς του απευθείας πλέον στον τελικό καταναλωτή. Με λίγα λόγια φτηνό αγνώστου προελεύσεως κουτάβι από τα εργοστάσια παραγωγής (puppy farms) των γείτονων χωρών θα εξακολουθήσουμε να έχουμε και μάλιστα σε πολλαπλάσια νούμερα, απλά θα το πουλάνε 5 άτομα πλέον και αντί να προέρχεται από την εγχώρια αναπαραγωγή θα προέρχεται απο τις φάρμες κολαστήρια του εξωτερικού. Και φυσικά, θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην ελεύθερη αγορά και όλες οι εταιρίες με έδρα το εξωτερικό που ήδη υπάρχουν και θα ξεφυτρώσουν σα μανιτάρια , που ήδη προμηθεύουν την αγορά με φτηνά αναλώσιμα ζώα για λαική κατανάλωση. Κοντολογίς μας ενδιαφέρει η ευζωία των ζώων συντροφιάς μόνο εντός συνόρων. Τα ζώα στα puppy mill των γείτονων χωρών για τα οποία θα αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση στη χώρα μας ,μπορούν να βασανίζονται και να συνεχίσουν να υποφέρουν εν γνώση μας και εμμέσως ενισχύουμε αυτή την πρακτική με το νομοθέτημα.
Το μέτρο της οριζόντιας υποχρεωτικής στείρωσης θα κατακρεουργήσει τις ελληνικές γηγενείς φυλές. Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη 6 αναγνωρισμένες ελληνικές φυλές εκ των οποίων η μία είναι και διεθνώς αναγνωρισμένη από την Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσπονδία. Παράλληλα εξακολουθούν να υπάρχουν γηγενείς φυλές ,όπως το Ροδίτικο κυνηγόσκυλο, η αλωπεκίδα, ο ελληνικός ποιμενικός συνοδείας αλλά και άλλες πολλές ακόμα , που αν και δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα καταφέρνουν να διατηρούν τα εργασιακά και φαινοτυπικά τους χαρακτηριστικά στις περιοχές που χρησιμοποιούνται για να εργάζονται δίπλα στον άνθρωπο και μπορούν να διασωθούν και να αναγνωριστούν μέσω της σωστής ερασιτεχνικής εκτροφής. Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο γίνονται προσπάθειες που ενισχύονται από τα κράτη για την διάσωση και τη διατήρηση των γηγενών φυλών των χωρών που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών. Στην Ελλάδα όχι μόνο δε γνωρίζει το κράτος την υπαρξή τους και δεν ενδιαφέρεται, αλλά κλείνει και τα μάτια και τα ώτα στις φωνές που προσπαθούν να τις διασώσουν από το ολοκαύτωμα που θα επιφέρει η εφαρμογή της οριζόντιας ανεξαιρέτου στείρωσης των σκύλων στη χώρα μας.
Προβλέπεται αφαίρεση του ιδιόκτητου ζώου από τον ιδιοκτήτη του για λόγους πέραν των λογικών λόγων της κακοποίησης , όπως για παράδειγμα ή μη διενέργεια στείρωσής του , η παράλειψη καταχώρισης στο ηλεκτρονικό βιβλάριο εμβολιασμού κάθε χρόνο κτλ. Ένα ζώο που δεν κακοποιείται δηλαδή αυτοί που προσδιορίζονται ως εφαρμοστές της νομοθεσίας στο ΣΝ , ακόμα κι ενας ιδιώτης κατα δήλωση φιλόζωος δηλαδή , θα κινητοποιεί τη διαδικασία για την κατάσχεση του ζώου μέχρι να αποδείξει ο ιδιοκτήτης οτι δεν είναι ελέφαντας.
Δεν προβλέπεται η μεταβίβαση ιδιόκτητου ζώου από τον ένα ιδιοκτήτη στον άλλο. Εάν κάποιος δε δύναται πλέον να κρατήσει το ιδιόκτητο ζώο του για οποιοδήποτε λόγο αλλά έχει φροντίσει να το πάρει κάποιο συγγενικό του ή φιλικό του πρόσωπο για παράδειγμα του αφαιρείται αυτό το δικαίωμα. Θα πρέπει να το παραχωρίσει στο Δήμο και να καταχωρηθεί ως αδέσποτο κι έπειτα να γίνει αίτημα απο τον ενδιαφερόμενο για να υιοθετηθεί, διαδικασία που δεν εξασφαλίζει πως το ιδιόκτητο ζώο θα καταλήξει στα χέρια αυτού που ο ιδιοκτήτης του εμπιστεύεται και επιλέγει να το φροντίσουν σε περίπτωση που δε μπορεί πλέον να το διατηρήσει.
Προβλέπεται μέσα στο ΣΝ πως θα εκδίδεται υπουργική απόφαση με το ποια χαρακτηριστικά θεωρεί ο εκάστοτε Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης βλαβερά για την υγεία και την ευζωία του αναπαραγόμενου ζώου και των απογόνων του. Προφανώς την τεχνογνωσία και την επιστημονική κατάρτιση για τέτοιες αποφάσεις τη διαθέτουν μονάχα οι ειδικοί επιστήμονες και μόνο αυτοί μπορούν να διατυπώσουν θέσεις επ' αυτού.
Οι προτάσεις και οι θέσεις του Κυνοφιλικού Ομίλου Αχαίας
1. Έναρξη διαλόγου με όλους τους φορείς που είναι εμπλεκόμενοι και τους αφορά ένα σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς με σκοπό τη σύνταξη ενός νομοσχεδίου που να είναι κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων και θέσεων και να καλύπτει στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα θέματα και τα προβλήματα που αφορούν στο ζώο συντροφιάς στην Ελλάδα.
2. Επίσημη αναγνώριση της Οργανωμένης Καθαρόαιμης Κυνοφιλίας στην Ελλάδα όπως γίνεται στο εξωτερικό.
3. Επίσημη θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής και της άδειας του ερασιτέχνη εκτροφέα :
• Δυνατότητα πραγματοποίησης έως δύο γεννών κατ' έτος , όπως προβλεπόταν και στις προυπάρχουσες νομοθεσίες, με τις προυποθέσεις της νομοθεσίας για την γονιμοποίηση του ζώου μετά τον πρώτο οιστρικό κύκλο , μετά το πρώτο έτος της ηλικίας του, πριν την ηλικία των 9 ετών και σε καμία περίπτωση πριν την παρέλευση 9 μηνών από τον τελευταίο τοκετό. Κανένας περιορισμός στην ιδιοκτησία ως προς τον αριθμό των ζώων που διατηρεί εφόσον υπόκειται στη νομοθεσία που υπόκειται ο κάθε πολίτης για την εξασφάλιση της ευζωίας τους.
• Δικαίωμα να τις πραγματοποιεί στο χώρο της οικίας του στον οποίο και διαμένει με τα ζώα του χωρίς την υποχρέωση των εγκαταστάσεων που προβλέπονται για την επαγγελματική εκτροφή.
• Εξαίρεση από την υποχρέωση έναρξης επαγγέλματος απ' τη στιγμή που μιλάμε για ερασιτεχνική δραστηριότητα ατόμων που έχουν άλλη κύρια εργασία και δεν αναπαράγουν ζώα με σκοπό το χρηματικό κέρδος.
• Ύπαρξη τέλους ανά γέννα ή ανά εγγεγραμμένο κουτάβι όπως προβλέπεται στην Κύπρο και σε άλλα κράτη της ΕΕ και προτείνουμε να διοχετεύονται τα έσοδα στο ταμείο για τα αδέσποτα.
4. Απαραίτητη προυπόθεση για το δικαίωμα αναπαραγωγής ενός ζώου να θεσμοθετηθεί η ύπαρξη γενεαλογικού χάρτη καθαροαιμίας (pedigree) που εκδίδουν οι Κυνολογικοί Όμιλοι και οι Όμιλοι Γάτας ανά τον κόσμο υπό την αιγίδα των παγκοσμίων Ομοσπονδιών και με τις βεβαιώσεις αναγνώρισης φυλής στην περίπτωση των ελληνικών φυλών που επίσης εκδίδονται από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος . Αυτή η προυπόθεση θα διασφαλίσει και το ότι θα αναπαράγονται μόνον υγιή ζώα που πληρούν τις προυποθέσεις υγείας και χαρακτήρα για την εκάστοτε φυλή στην οποία ανήκουν και θα καταστήσει εύκολα ελένξιμο το κάθε ζώο αφού η γνησιότητα και η εγκυρότητα των γενεαλογικών χαρτών που εκδίδονται για την Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσπονδία μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή εύκολα. Δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος να αναπαραχθεί ένα ημίαιμο ζώο που δε διαθέτει γενεαλογικό χάρτη.
5. Νομιμοποίηση της εισαγωγής και της αναπαραγωγής καθαρόαιμων σκύλων με κομμένα αυτιά ή ουρά, που διαθέτουν επίσημο γενεαλογικό χάρτη και έχουν αναπαραχθεί και χειρουργηθεί σε κράτος στο οποίο επιτρέπονται αυτές οι επεμβάσεις όπως βεβαιώνεται από τα επίσημα πιστοποιητικά καθαροαιμίας που εκδίδουν οι κυνολογικοί όμιλοι.
6. Υποχρεωτική εγγραφή των κουταβιών και γατών στους αντίστοιχους ομίλους τους και έκδοση γενεαλογικών χαρτών με τον αριθμό σήμανσης του ζώου που θα μπορεί να κατατίθεται και στις κτηνιατρικές υπηρεσίες για την τήρηση αρχείου ιχνηλασιμότητας, κάτι που θα καταστήσει απόλυτα και εύκολα ιχνηλατίσιμη την προέλευσή του εκάστοτε ζώου.
7. Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας που διέπει τις προυποθέσεις για τις εγκαταστάσεις και την ευζωία των ζώων συντροφιάς της επαγγελματικής εκτροφής που έχει μείνει ως έχει απο το 1977 οπότε και συντάχθηκε.
8. Μέριμνα για τη διάσωση και την προώθηση των Ελληνικών φυλών σκύλων και εκπαίδευση του προσωπικού που ασχολείται με τα αδέσποτα για την αναγνώρισή τους. Σύνδεση με τους ομίλους φυλής για την αξιολόγηση των δειγμάτων , την αναγνώρισή τους και την ένταξή τους σε προγράμματα εκτροφής τους με σκοπό τη διατήρηση και τη διάσωσή τους ως μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
9. Δυνατότητα να δηλώνονται έως τουλάχιστον δύο ιδιοκτήτες στην ψηφιακή βάση δεδομένων ζώων συντροφιάς για να εξαλειφθούν τα προβλήματα που προκύπτουν με την κοινή ιδιοκτησία ζώων από δύο διαφορετικά άτομα.
10. Καμία υποχρέωση σε υποχρεωτική στείρωση για τα ιδιόκτητα ζώα συντροφιάς.
Απαγόρευση της αναπαραγωγής και διάθεσης / πώλησης από μη αδειοδοτημένους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες εκτροφείς.
Υποχρέωση του ιδιοκτήτη να παίρνει μέτρα για τον περιορισμό του ζώου του ώστε να μην μπορεί να ζευγαρώσει ανεξέλενκτα και εάν δε μπορεί να το διασφαλίσει μόνο τότε να υποχρεούται να στειρώσει το θηλυκό ζώο , εάν ο κτηνίατρος το κρίνει δυνατό ,που μπορεί να καταφέρει να αναπαραχθεί εν αγνοία του. Τα ιδιόκτητα αρσενικά ζώα δε γεννούν για να δημιουργήσουν μελλοντικά αδέσποτα και δεν έχει καμία βάση η στείρωσή τους για αυτό το λόγο.
Επιβολή κυρώσεων σε κάθε μη σύνομη αναπαραγωγή ζώου συντροφιάς.
11. Συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος, Κυνοφιλικούς Ομίλους, φιλοζωικά σωματεία , Επίσημους φορείς των κτηνιάτρων ,για την ανάπτυξη της κυνοφιλικής παιδείας στην Ελλάδα μέσα από δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία και σε εκδηλώσεις και με τη συνεργασία των ΟΤΑ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΧΑΙΑΣ
ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση:
Πατρέως 55 - 61, Τ.Κ. 26221, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610 274275
Fax: 2610 225041

Email: info@kynsylpat.gr

Ώρες Λειτουργίας Γραφείου:

 Δευτέρα-Παρασκευή πρωί 09:00-13:00  ΚΑΙ

 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00-20:30



 

© Copyright 2015 - 2024 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Πάτρας.