Loading...
Παρασκευή 13 Νοέ 2020
1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πατρέως 55, Πάτρα, Τηλ. 2610 274.275, Φαξ 2610 225.041
E-mail: kynsylpat@gmail.com
Πάτρα, 11/11/2020
Συνάδελφοι κυνηγοί,
Αν και βρισκόμαστε σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και αγωνίας σχετικά με την απαγόρευση ή μη του κυνηγίου, αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ενέργειες που κάναμε ως Δ.Σ. τις τελευταίες ημέρες.
Μετά την ανακοίνωση του lockdown από τον Πρωθυπουργό αμέσως απευθυνθήκαμε στην Ομοσπονδία μας, ώστε να ενημερωθούμε για το κυνήγι ειδικά μετά την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη «περί χαλαρότητας για μια βόλτα στο βουνό». Δεν υπήρξε κάποια σαφής απάντηση κι έτσι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την Ομοσπονδία, η οποία είχε επικοινωνήσει με την Συνομοσπονδία.Το απόγευμα της Παρασκευής ,ο κ. Αραμπατζής ενημέρωσε πως σε επιστολή που έστειλε στους αμόδιους σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης κυνηγίου δεν πήρε κάποια απάντηση, ούτε θετική, ούτε αρνητική, άρα το κυνήγι θα ίσχυε κανονικά με αποστολή μηνύματος στον αρ.6, δηλαδή ως αθλητική δραστηριότητα, που πράγματι είναι. Αυτό λοιπόν απαντούσαμε κι εμείς την Παρασκευή το απόγευμα σε ερωτήματα των συναδέλφων. Όμως στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Χαρδαλιάς το ίδιο απόγευμα, ανέφερε σαφώς ότι απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα.
Όπως καταλαβαίνετε ακολούθησε μια διαρκής αναζήτηση εκ μέρους μας ατόμων , τα οποία θα μας έδιναν «σοβαρές» απαντήσεις και αιτιολογίες , ώστε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Επειδή αυτό δεν ήταν δυνατόν, διότι κανείς, απ΄ότι καταλάβαμε στη συνέχεια, δεν γνώριζε, αποφασίσαμε το Σάββατο το μεσημέρι να στείλουμε μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον περιφερειάρχη κ.Φαρμάκη, προς όλους τους βουλευτές Αχαϊας και συγκεκριμένα στους κ.κ. Χρηστίδη(υπεύθυνο γραφείου τύπου του ΚΙΝΑΛ),Τσιγκρή, Κατσανιώτη, Αναγνωστοπούλου, Μάρκου, Καραθανασόπουλο αλλά και τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. προσπαθώντας να πιέσουμε τον πολιτικό κόσμο να αναθεωρήσει την απόφαση για το κυνήγι. Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια ανταποκρίθηκε μόνο ο κ. Χρηστίδης, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι την Δευτέρα θα κατέθετε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα ο κ. Κεγκέρογλου. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις είδαμε ότι όντως το θέμα ήρθε στη Βουλή, αλλά χωρίς απάντηση. Τη Δευτέρα το μεσημέρι πληροφορηθήκαμε από την Ομοσπονδία ότι είχε προγραμματιστεί Υπουργικό συμβούλιο για την Τρίτη και μας παρότρυναν να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Μητσοτάκη ,πράγμα το οποίο είχαμε ήδη κάνει. Πράγματι στείλαμε εκ νέου επιστολή, στο πρωθυπουργικό γραφείο αυτή τη φορά.
Από κει και μετά δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση και όλοι περιμένουμε με αγωνία την απόφαση της Κυβέρνησης. Υπενθυμίζω ότι δεν έχει βγει τροποποίηση της ρυθμιστικής απόφασης, όπου απαγορεύεται το κυνήγι αλλά μόνο απαγόρευση λόγω αναίτιας μετακίνησης(αριθμός μηνύματος).
Θεωρούμε ότι προς το παρόν πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις και να αποφασίσουμε, αν χρειαστεί, στη συνέχεια για περαιτέρω ενέργειες. Μην ξεχνάτε φίλοι μου ότι κι εμείς είμαστε κυνηγοί και αγαπάμε το κυνήγι αρκετά, αφού αποφασίσαμε να ασχοληθούμε σε συλλογικό επίπεδο και να αφιερώσουμε επιπλέον χρόνο σε αυτή τη δραστηριότητα, ώστε να συμβάλλουμε στην ευημερία όλου του κυνηγετικού κόσμου. Να ξέρετε ότι πάντα προσπαθούσαμε και θα προσπαθούμε με τη βοήθειά σας τιμώντας την εμπιστοσύνη , που μας δείχνετε!
                                     Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Καρβέλης Φώτιος                                 Παπαγεωργόπουλος
                                                                 Θεώδορος
 
 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση:
Πατρέως 55 - 61, Τ.Κ. 26221, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610 274275
Fax: 2610 225041

Email: kynsylpat@gmail.com

Ώρες Λειτουργίας Γραφείου:

 Δευτέρα-Παρασκευή πρωί 09:00-13:00  ΚΑΙ

 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00-20:30 

© Copyright 2015 - 2022 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Πάτρας.