Loading...
Τετάρτη 23 Δεκ 2020

Το Σωματείο θηροφυλάκων καταγγέλλει ως προσχηματική την αναστολή της λειτουργίας της θηροφυλακής, από την ΚΣΕ και τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, με πρόσχημα τα μέτρα κατά του κορονοιού. Παράλληλα  υπενθυμίζει τον κίνδυνο θεαματικής αύξησης της λαθροθηρίας λόγω απουσίας κυνηγών και θηροφυλάκων απο την ύπαιθρο και ζητά την άμεση επαναλειτουργία της θηροφυλακής.  Στην επιστολή που απευθύνετε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους περιλαμβάνεται και μια σειρά προτάσεων για την θωράκιση και την οικονομική εξασφάλιση τ λειτουργίας της θηροφυλακής.. Ν.Φ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Έδρα: Αριστοτέλους 32 (κτίριο Ε.Κ.Θ.) Τ.Κ. 546 31 Θεσσαλονίκη

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: sothko@yahoo.gr

Θεσσαλονίκη 16/11/2020

Αριθ. πρωτ.: 73

ΠΡΟΣ: Όπως πίνακας αποδεκτών

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την αναστολή των φυλάκων θήρας των Κυνηγητικών Ομοσπονδιών – Προτάσεις για τη βιωσιμότητα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής – Αίτημα συνάντησης

Το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων εκφράζει την αντίθεσή του στην αναστολή λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, του ελεγκτικού αυτού μηχανισμού για τα περί θήρας και δασών αδικήματα καθώς και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα, για την οποία ουδέποτε ερωτήθηκε. Η ενέργεια αυτή θίγει τόσο τους φύλακες θήρας και την ίδια την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στο σύνολό της όσο και τη διαρκή προστασία του θηραματικού πλούτου και των βιοτόπων και μάλιστα σε μία κρίσιμη εποχή μέσα στο χειμώνα ενόψει της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου.

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας αποφάσισαν να θέσουν σε αναστολή τη λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με τη δικαιολογία ότι σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας οι κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας τους ανήκουν στις περιπτώσεις εκείνες που επιτρέπουν την αναστολή του προσωπικού ως πληττόμενες από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Πως όμως πλήττεται ως επιχείρηση ή ως αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος, μία Κυνηγετική Ομοσπονδία και αποφασίζει να αναστείλει τη σύμβαση εκείνων των υπαλλήλων της, των οποίων το έργο τους όχι μόνο δεν έχει απολεσθεί (όπως πράγματι μπορεί να συμβαίνει στις προαναφερόμενες δραστηριότητες) αλλά αντιθέτως η ανάγκη άσκησης των καθηκόντων των θηροφυλάκων είναι πολύ μεγαλύτερη από πριν και όταν φέτος έχει ολοκληρωθεί για το 90%, σε σχέση με την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο, η διαδικασία ανανέωσης της αναμενόμενων αδειών θήρας.

Όλοι γνωρίζουν ότι τόσο λόγο εποχής με τη συγκέντρωση μεγάλων πληθυσμών μεταναστευτικών θηραμάτων στη χώρα μας αλλά και τώρα με την καραντίνα, απαιτείται ένταση εργασίας των θηροφυλάκων δηλαδή μεγαλύτερη «αστυνόμευση» της υπαίθρου διότι όταν απουσιάζουν από αυτήν οι νόμιμοι χρήστες (κυνηγοί, περιπατητές, ορειβάτες, κλπ), οι λαθροθήρες έχουν μεγαλύτερη ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν ανενόχλητοι.

Η εμπειρία του προηγούμενου lockdown που ήταν και εκτός κυνηγετικής περιόδου, είναι χαρακτηριστική με το πλήθος των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν στην ύπαιθρο από τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων. Ήδη στα σχόλια των πολιτών αναφέρεται ότι θα οργιάσει η λαθροθηρία και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην κυβέρνηση. Άρα θα περίμενε κανείς να ενταθεί η εργασία των φυλάκων θήρας και όχι να περάσει σε αναστολή.

Συνεπώς το να αναστέλλεται η λειτουργία των φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών με τον τρόπο αυτό, εκτός από λάθος για το περιβάλλον, ισχυροποιεί εκείνους που θέλουν τη διάλυση ή την υποβάθμιση της.

Όλοι όμως γνωρίζουν πως ο πραγματικός λόγος που οδήγησε στην απόφαση αυτή δεν είναι ο κοροναϊός αλλά η δραματική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί τα οικονομικά της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση:
Πατρέως 55 - 61, Τ.Κ. 26221, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610 274275
Fax: 2610 225041

Email: kynsylpat@gmail.com

Ώρες Λειτουργίας Γραφείου:

 Δευτέρα-Παρασκευή πρωί 09:00-13:00  ΚΑΙ

 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00-20:30 

© Copyright 2015 - 2022 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Πάτρας.